Powerball – Någon vinner 6 miljarder kronor på Lotto

Powerball – Någon vinner 6 miljarder kronor på Lotto

Uppdatering: Idag onsdag blir trycket ännu större, nu har jackpoten rusat upp i svindlande 12 miljarder eftersom ingen lyckades pricka alla rätt i lördags!! Trycket är stenhårt på lördagens stora Powerball i Läs mer »

Kalksten utav koldioxid

0
0

Nu har forskare på Island hittat ett nytt sätt att lagra koldioxid, och att kalksten reagerar på den vulkaniska bergarten basalt som därigenom gör att kalksten golv kan bildas.

Än så länge har inte kalksten börjat massproduceras genom koldioxid, men jorden håller på att översvämmas av koldioxid så det är ett perfekt sätt att omvandla till kalksten som ses som en exklusiv vara.

Kalksten har oerhört många användningsområden och fungerar bra både inomhus och utomhus. Vi har fram till nu brutit ut kalksten och det mesta av varan går i Sverige finns att hitta på Gotland. Till sin natur är kalkstenen väldigt lik marmor, och har en matt vit färg. Vissa syror gör att kalkstenen får fläckar, juice, vin och drycker med kolsyra är sådana produkter som kan göra så att kalkstenen blir fläckig. Problemet med kalksten är att stenen kan vara lite svår att hålla ren, men ändå brukar kalksten användas i exempelvis kök och på diskbänkar då stenen är ett beständigt val som blir otroligt snyggt i kök.

När kalkstenen slipats som den brukar göras innan den används i bebyggnad så får stenen en vattenavvisande yta. Ofta målas även stenen eftersom den är porös och suger lätt upp färger. När kalkstenen sedan är målad så vaxas den oftast för att få en än mer vattenavvisande yta.

Vart ser ni oftast kalksten? Jo kalksten hittar ni ofta i offentliga miljöer och köpcentra, där kalkstenen är extremt populär som golvbeläggning.

Nedan finner ni ett klipp om hur kalksten kan isblästras

 

Facebook Comments